Vineri , 13

Ştim cu toţi că azi e vineri , 13 martie. Pentru cei care nu au probleme e o zi normală , însă pentru mulţi această zi poate fi cu ghinion. Din ce cauză? Pentru că cred în superstiţii. Superstiţia e credinţa în fiinţe sau fenomene rele , dar uneori şi bune.

Cele mai multe superstiţii sunt legate de ghinion sau întâmplări nefericite. În România şi nu numai oamenii au diferite superstiţii , mai mult sau mai puţin credibile. Cea mai tâmpită cunoscută superstiţie este legată de numărul 13. Se zice că numărul 13 poartă ghinion , că în zilele de 13 ale lunii să nu te apuci de proiecte importante că s-ar putea să eşuiezi , să nu porneşti la drum că poţi avea accident de maşină şi multe alte poveşti , dar pe care multă lume le crede. Cei mai idioţi sunt Americanii , aceştia au scos cifra 13 , nu au etajul 13 , nu au rândul de scaune 13 , dar mă întreb dacă într-o familie sunt 13 copii , al treisprezecilea la numărătoare este numărat ca fiind al patrusprezecelea? Defapt nici nu mă miră , copii din acea ţară fac cît doi la cât hot-dog mănâncă.

Mai sunt şi zilele cu ghinion , marţi şi vineri. Marţea se zice că sunt 3 ceasuri rele , şi de ce nu sunt duse la ceasornicar să le repare? Unde sunt acele ceasuri , când sunt ele? Şi într-adevăr în fiecare marţi am 3 ceasuri rele , la şcoală am 3 ore consecutive foarte (g)rele , Fizica , Matematica şi Româna îmi strică ziua. Am eu 3 ceasuri rele , dar chiar toată lumea să aibă? Propun ca ziua de marţi să nu mai existe. Dar cu ziua de vineri ce facem , că şi ea e declarată zi ghinionistă. Nu ne mai ridicăm din pat , dormim într-una ca nu cumva să ni se întâmple ceva rău , altă idee nu am.

Acestea sunt câteva dintre idioţeniile superstiţiile lumii din vremurile străvechi , şi din păcate şi lumea noastră modernă încă le mai păstrează cu sfinţenie. Dar oare ele sunt adevărate , se poate să ai ghinion în zilele de 13 , sau să nu îţi meargă bine 3 ore marţea? Eu unu nu cred , nu cred că stă cineva după noi iar pe 13 ne dă ghinion sau marţea 3 ore să nu ne fie bine. Superstiţiile sunt doar pentru a diversifica mentalităţile oamenilor , pentru a-i face diferiţi , fiecare având superstiţiile lui şi sunt cu sutele.

Dar prefer să nu cred în astfel de lucruri care m-ar stresa degeaba , iar din acest motiv s-ar putea să nu îmi meargă bine , şi cică ar fi superstiţia.

Vineri , 13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus