Un “midrash” crestin

Uite ca mi-am dat seama ce-mi lipseste. Si ca sa nu treaca anul fara ca bloguletz sa fie multi-lateral-dezvoltat, am sa va impartasesc ceva ce imi place sa numesc (da stiu… e deja previzibil) un midrash crestin.

Ne-am laudat ce ne-am laudat cu ce-i al nostru, dar tre sa mai invatam si din ce au ceilalti inteligent, nu? Si haideti sa va spun povestioara pe care, culmea, am auzit-o tot de la o evreica.

Anumite intepretari spun ca, la nastere, fiecare om primeste o cruce pe care trebuie sa o care pentru tot timpul vietii. Asa s-a intamplat si cu Ghita. Numai ca, odata cu trecerea timpul ghita era din ce in ce mai nefericit. crucea lui parea sa-l apese din ce in ce mai greu. Necazurile si problemele sale devenisera atat de numeroase ca nici nu le mai cunostea numarul.

Si intr-una din zile… ce s-a gandit Ghita al nostru? A decis ca are o cruce mult prea grea pentru el. Si astfel a mers la Dumnezeu pentru a-i cere una mai usoara. The Big Guy Upstairs a zis: “Deci asa… zici ca e prea greu… hm… ok! Uite: intra aici. In aceasta camera sunt toate crucile tuturor oamenilor. Plimba-te si cand gasesti una care sa ti se potriveasca vino cu ea la mine si ti-o voi da in locul celei pe care o ai acum”

Ghita era foarte multumit. In sfarsit se facea dreptate. Deci daca stii cum sa ceri ceva chiar primesti. Doar ca… uitandu-se mai cu atentie observa ca nu erau acolo decat cruci mari… grele…. Se plimba ore intregi in acea camera. Lua pana la urma o cruce mai micuta ce statea aruncata intr-un colt.

Se intoarse fasticindu-se, emotionat si speriat totodata ca ar putea sa il refuze si sa nu-i permita sa ia cu el crucea pe care o alesese. Cand il vazu Dumnezeu zambi si nu spuse decat “e in ordine. poti sa o iei… e cea cu care ai venit”

Un “midrash” crestin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus