Ultimul stinge lumina

Stateam si dardaiam ieri seara pe la 9:30 in statia de taxi. Si ma gandeam… Vreti sa stiti la ce? La 7. Va place nr 7 ? (marturisesc ca mi-am petrecut ultimele 2 minute numarand de cateva ori pe degete pt a ma asigura ca nu va dezinformez . Apreciati va rog cat sunt de deontoloaga)

Dar sa revenim… Stateam deci ieri in statie . Tocmai se terminase repetitia la cor pt Purim. Repetitia FINALA. Repetitia la care, deobicei, venea cam toata lumea, cand ne intalneam toti si la final incepea bataia pt Humantasi. (care evident nu erau niciodata suficienti). Ieri, dintre membrii comunitatii, am fost 7. De ce 7? Nu-mi place nr asta. E un nr mic. Ziceti si voi daca nu e mic. Dar iar ma indepartez de subiect…

(suntem tot la partea cu statia) Si in timp ce ma gandeam imi vine in minte Luci si ceea ce povestea la un seminar. Cred ca era cel de jurnalism. Sau poate cel pt liderii OTER. N-are importanta. Era deci Luci si povestea. Povestea cum ii acuzea cand era mica pe cei batrani discutand. Cum spuneau ca ei sunt cei care vor stinge lumina. Si, spunea ea, simplul fapt ca noi eram acolo, dupa cativa ani buni dovedea ca nu a fost asa. Ca mai sunt sanse. Ca depinde doar de fiecare din noi.

Nu stiu de ce am facut aceasta paralela. Cred ca e primul post in care habar n-am ce vreau sa zic. Nici macar nu stiu in ce categorie sa-l incadrez. Poate ca ar trebui sa modific titlul celei pe care am ales-o. Poate ca ar trebui sa o intitulez Suntem evrei si, din pacate, asta nu ne mai ocupa prea mult timp.

Nu ma intelegeti gresit. Nu vreau sa intru in rolul lupului moralizator. Chiar azi mi-am dat seama ca e o greseala sa le spui oamenilor ce sa faca. E obositor sa ai o conversatie la telefon care sa tina aproape 2 ore (cu foarte mici pauze) dupa care sa iti dai seama ca nu ai schimbat totusi nimic. Probabil ca oamenii nu se schimba. Sau cel putin nu in bine. Sau poate sunt eu putin cam prea indispusa.

Cred ca am sa inchei folosind statusul meu actual de pe mess: Don’t take life too seriously!!! You won’t get away alive from it anyway. Dar cum sa nu iau in serios faptul ca, pana si la comunitate, incep sa am sentimentul de minoritate. Oare or sa ajunga evreii minoritari si in comunitatea evreiasca?

Ultimul stinge lumina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus