Subsemnatul

Acest post e scris in prezenta singuratatii, vocile nu se aud, oamenii nu se mai vad, sufletul e deja luat.
A vrut asa putine lucruri si a ramas doar cu nimicul, care azi ii bate-n usa si ii spune ca-i firesc. Toate au un scop in viata, insa el nu poate iarasi sa se schimbe, sa se mascheze dupa o alta masca calda, fata lui e iarasi dura, mainile ii sunt mai reci, nu e cald nici daca focul l-ar aprinde pe bucati. Pentru el s-a naruit visul ce a inceput, intr-o camera straina, acum mai bine de un an.

Vorbeste singur, fiindca nu mai vrea sa para, acelasi doritor de vorba cu tot omul de pe strada, un suflet inaltase in slavi, un suflet ocupat de un spin, si totusi spinul acela-mpunge, si nu vrea sa recunoasca ca provoaca rana mare. Spinul minte, spinul joaca doar murdar, dar ce rost mai are, atata timp cat joaca bine. Sufletul se arde iarasi, optsprezece ierni vor trece, si sufletul e tot rece, e iarasi maine…

Si azi sa stie ca ii singur, maine isi va aminti desigur, ca ieri a mai fost ceva, ce poimaine va ceda; sa se joace cu iubirea, sa aduca fericirea si sa recunoasca indata ca nu-i decat o alta fata, singur printe molecule, singur printre vioi particule de praf, singur si nu are ce sa faca, spinul l-a intepat inca odata, sa curga sange pret de un ceas, sa vedem ce a mai ramas, dar sa vada acel suflet, locul sfant din varf de munte;
Incearca singur sa dezlege, minuni, secrete si enigme … dar in zadar le mai dezleaga.

Va incerca sa stea deoparte, sa fie stanca in desert, sa nu raspunda chiar de il striga, el acum tot nu mai vede, ce a vazut pana mai joi, si a ajuns in zi de vineri sa nu mai poata vedea deloc. Sa intrebe toti, el nu le spune, sa urle toti, el doar va tace, sentimente tot mai are, dar nu le vinde pe vreun ban, el vrea acelasi troc de lucruri printre doua inimi marunte, iar cand adorme nu mai spune sufletului ca ii e somn, fiindca nu vrea ca spinul care vede tot sa impunga acelasi loc.

Sa planga singuratatea, sa urle multimea, sa vada sufletul lumina si sa se scape de un spin…
Printre pene multe, calduroasa-mbracaminte, zambet cald si energie, ganduri puse la gramada, fapte ascunse nevazute si aceiasi grea dorinta: ca sa vina, sa accepte, adevarul inramat pe acel perete, pe care acuma sta pitit un sigur cui si-o crapatura.

Subsemnatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus