Stingeţi lumina!

Suntem pro sau contra , nu mai contează , să o facem pentru Planetă. Un mic gest , pentru un Pământ mare. Astăzi să stingem lumina , să închidem calculatorul şi televizorul. Pentru o oră să stăm pe întuneric (numai să nu vă tăiaţi venele) , o oră în ajutorul Terrei.

Ce rost are această oră , că oricum nimeni nu bagă în seamă o astfel de campanie? Dacă sunt eu , eşti tu , mai e el şi încă unu se duce vestea , stă omul se gândeşte şi stinge becul , măcar becul. Nu stingem tot , dar ceva simbolic să fie stins , chiar şi telefonul sau mp3-ul , dacă nu putem PC-ul sau televizorul (televizorul s-ar putea că nici eu , că doar e meciul sau poate că pot).

Nu e nimeni obligat , o face din respect pentru Planetă , pentru urmaşii noştrii care pe lângă greutăţile veţii vor mai avea o problemă în plus , mai mare ca a noastră acum , poluarea.

Vremea deja ne joacă feste , implementând în 24 de ore toate cele 4 anotimpuri , de ce să nu ne gândim şi la viitor? O oră să uităm de internet , de jocuri video , de plăcerile zilnice şi să le lăsăm la o parte.

Caută ceva de făcut , o plimbare , un pui de somn , vizionarea meciului la un bar şi ora a trecut. Deja am programată ora , merg să văd meciul în altă parte şi astfel totul în casă va fi stins , pentru copii şi nepoţii mei , care vor avea de suferit pentru poluarea ce am produs-o noi prin maşinile ultra-poluante , prin aruncarea gunoiului unde nimeream sau prin murdărirea apei , fără de care nu putem trăi.

Stingeţi lumina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus