Solidaritate in stil studentesc

Astazi, dupa cele petrecute in Chisinau, unde dupa unii a inceput o revolutie, iar dupa altii a fost o incercare de lovitura de stat, studentii basarabeni din Iasi impreuna cu alti simpatizanti tot din randul studentilor au organizat o actiune de protest incepand cu ora 20:00 in Piata Unirii.

Cu 15 minute inainte de ora stabilita in Piata erau doar iesenii care asteptau cu nerabdare reactia studentilor crezand ca acestia au renuntat datorita unor presiuni, insa la ora opt fix manifestarea a inceput. Au fost afisate mesaje de incurajare pentru fratii basarabeni de peste Prut dar si mesaje anti comuniste, anti Voronin.

De asemenea au luat cuvantul studentii care au organizat cat si altii, tot din randul tinerilor care au fost opriti in vama de la Sculeni, acolo unde doua autocare pline de studenti moldoveni au fost oprite la granita. Unul singur a reusit sa treaca dupa ce studentii din autocar au coborat si protestat timp de ore in sir si cu toate ca armata si-a facut simtita prezenta.

Ceea ce este important e ca manifestarea a decurs fara violenta, studentii basarabeni din Iasi care nu au fost lasati sa se treaca granita, impreuna cu romani care au simtit nevoia de solidaritate, au transmis mesaje de incurajare fratilor de peste Prut.

Solidaritate in stil studentesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus