Sistemu e de cacat

Sa zicem ca esti pe peron la metrou, unde exista un cronometru care iti spune ca metrou` ajunge in statie in 9 min.
Daca te grabesti si esti deja pe peron, si el vine mai devreme, sa zicem cu un minut, atunci zici ca metrorexu e eficient si metrou` ajunge mai repede, deci bine asta.
Dar daca nu esti pe peron si vii in ultimu minut, adica in minutu 9, dar el ajunsese la minutu 7 si plecase; atunci zici ca nu e punctualitate si ca de ce au mai facut cronometru ala daca nu arata bine, si ca e un cacat sistemu metrorex.

Daca intarzii undeva, si alergi sa prinzi metrou de pe peron, da usile ti se inchid in fata, insa conductoru le mai deschide o data, atunci zici merci si ca isi face meseria bine conductoru, in favoarea calatorilor.
Dar daca esti tot in intarziere, insa esti deja in metrou, si el conductoru mai deschide inca o data usile in statie, pt altcineva sa intre, atunci zici ca sa-si faca meseria bine, ca la carte, nu sa deshida de 1000 de ori usile in fiecare statie.

Ideea e ca sistemu suge, e de cacat sau nu, in functie de cum ne convine noua personal in anumite momente, nu in functie de ce e corect sau nu. Pentru ca noua ni se pare corect ce e bine pentru noi, individual. Iar ce azi ni se pare corect, maine cand o sa fim in alta ipostaza o sa ni se para incorect.
Poate sa fie bine la toti, daca mi-e personal, intr-un anumit moment, nu-mi convine ceva…sistemu suge sau e de cacat.

Sistemu e de cacat, insa in primu rand oamenii sug.

Da stiti care e chestia, chiar daca ar fi un sistem care n-ar fi de cacat, tocmai din cauza asta ar incepe sa suga.

Sistemu e de cacat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus