Sisif si munca lui de cacao

Il stiti pe Sisif nu? Ala mic si negru care impinge un bolovan urias pe un deal, care atunci cand ajunge in varf se duce iar la vale…de cand Zeus (ala mare si alb) l-a pus sa faca asta pentru ca i-a deslusit planul de rapire al Aeginei. Ala era el…dar se pare ca tara asta s-a transformat intr-un mare taram al zeitatilor politice unde aproximativ 22 de milioane de Sisifi imping bolovani pe dealuri inalte.

De ce oare doar in Romania ti se pare ca lucrezi zi de zi dar lucrezi fara folos? De ce oare dupa zeci de ani de munca nu ai absolut nimic? Ma refer aici la romanul de rand care lucreaza 40 de ore pe saptamana pentru salarii de nimic.

Romania, dupa 89 a inceput sa fie tara tuturor posibilitatilor…si asa a ramas, nimic nu s-a materializat. Avem aceeasi mentalitate debordant de optimistica asupra lucrurilor de tot rahatul. Avem milioane de romani care pot lucra in orice domeniu, avem sute de mii de absolventi de facultati (sper sa nu exagerez) care lucreaza pe nimic.

De ce? pentru ca nu avem infrastructura necesara, nici acum dupa 20 de ani, studentii termina o facultatea insa nu sunt locuri de munca in domeniile respective si trebuie sa se reprofileze.

Ne intrebam de ce tinerii romani pleaca in strainatate…pai de ce? Pentru ca suntem condusi de un regim care nu doreste sau nu stie ce sa faca pentru tineri. Regim suna comunist? Poate ca era mai bine pe vremea respectiva, macar eram un popor de agricultori, ingineri si militieni insa toti aveau de lucru.

Romanul e Sisif, romanul munceste in speranta unui viitor mai bun, insa de cele mai multe ori el moare cu speranta in brate iar copiii si nepotii lui preiau aceasta munca incredibil de terifianta de a nu face nimic cu viata lor…pentru ca asa se hotaraste de sus, pentru ca traim o democratie in care nu avem nimic de zis datorita mentalitatii fricoase ramase de pe vremea comunistilor.

Oare bolovanul lui Sisif va face cunostinta vreodata cu zeitatile politice?

Sisif si munca lui de cacao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus