Românul şi munca de pomană

Românul se zice că e harnic , că ar face orice ca să iasă totul bine. Nu sunt de acord. Dar românului îi mai place ceva. Probabil şi străinului , nu am de unde să ştiu. Dar despre român ştiu cu siguranţă.

Românul munceşte de pomană , nu numai de mântuială ci şi de pomană.

Să dau un exemplu concret.

Stai la casă. Una nou construită. Ai în ea şi pe lângă ai toate drăcoveniile. Să mă “iau” de scândură. O ai într-o cameră , stă liniştită acolo , ştiind că acea cameră va fi gata mai târziu. Dar cuiva nu-i convine acel loc. Şi te pune să o scoţi…afară să zic. Stă scândura afară în ploaie şi soare. Şi după o vreme , iar se găseşte acelaşi cineva căruia nu-i convine că scândura aia stă afară. O plouă , o ninge , o bate soarele , o ia mama dracului. Nu ştiu de ce , dar nu stă bine în afara casei. Camera nu e gata , deci se poate depozita scândura în ea.

Tu îi zici omului că a mai fost odată acolo şi că tot el a vrut să o mute , acum de ce să fie “trimisă” în acelaşi loc?

Ţi îţi zice că s-au schimbat planurile , că nu ştiu ce pe nu ştiu care parte , numai ca să te facă să taci şi să muţi blestemata de scândură. Şi o muţi chiar dacă în tine se frământă mulţi nervi şi multe înjurături au plecat din mintea ta spre acea persoană.

Pentru cei care stau la bloc , mutatul mobilei dintr-un colţ în altul a unei camere e la ordinea zilei. Pe mulţi colegi îi aud zicând că sunt disperaţi din această cauză. Dar pentru a scăpa de acest chin vă prezint o soluţie…aruncaţi-o pe geam.

Tu tocmai ai mutat ce?

Românul şi munca de pomană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus