Plaiurile mioritice

Scurta vizita pe acasa. Nimic nou, la fel de cald ca si in Iasi. Am dus in sfarsit masina in service si am lasat-o aici. Poate de data asta nu o scot mai stricata decat era inainte (cum s-a intamplat prima oara). Buba era ca servisu era in afara orasului, la intrare in orasul vecin chiar. Asa ca las masina, apoi ca pietonul constiincios merg vreo 10 minute pe jos pana la microbuz.

Acolo stupoare, microbuzul plin, oamenii stateau in picioare, +35 de grade inauntru. Am zis ca na, asta e, merg asa. Urc, achit fabuloasa suma de 2RON pt bilet si astept sa plece…stupoarea la ordinea zilei, soferul n-avea o treaba, statea cu capu’ pe geam, bine mersi. Un miros ciudat care sălășluia in microbuz ma face sa-l intreb : “Auzi dom’le da’ nu-i dam drumu’ si noi? ” El se uita mirat la mine si-mi zice ” La si jumatate! “

Scot telefonul, ma uit la ceas 10:14 …. nu conteaza ca e microbuzul plin, el n-are voie sa plece decat la si jumatate. Pfff, pai ce facem aici neica, oamenii aia stateam ca sardinele imputite inauntru, iar el nu pleca..pt ca-s lua amenda daca-l prindea politia pe traseu. Am coborat frumos din microbuz, si am mai asteptat cu capul in soare inca 10-15 minute. Dar! surpriza! a plecat mai repede! UN MINUT!!! la 10:29 i s-a facut mila de populatia din microbuz si i-a dat bice.

Plaiurile mioritice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus