Patetic? Penibil?

Care e varsta specifica adolescentei? Eu estimam ca adolescent esti (maxim) cam intre 12-17 ani. Corect? Va intreb pt ca mi se intampla ceva destul de ciudat. Am impresia ca nu prea sunt inteleasa (nu prea spre nu deloc) si, chiar mai rau, incep sa nu-i inteleg pe ceilalti. Stiam ca “problema” asta cu neintelesul e ceva specific adolescentei, dar daca adolescenta se incadreaza intre varstele mentionate atunci mie ce mi se intampla?

Dar sa va spun si despre ce e vorba. Sunt cateva situatii pe care nu le pricep si, poate, cineva dintre cei care citesc acest blog ma va lamuri.

De exemplu:Atat de multa lume considera cuvintele patetic si penibil simonime si le foloseste in acest fel ca – cei care le stiu sensul real – se asteapta sa fie vorba de o confuzie chiar si atunci cand vorbitorul le foloseste cu sensul real. (cum s-a intamplat si aici pe blog in urma cu ceva timp)

Si iata care e curiozitatea mea: Care e sursa acestei confuzii? E vorba doar de ignoranta? Hmmm parca sunt prea multe cazuri de astfel de confuzii incat sa fie vorba de simple coincidente. Si atunci? Vorbitorii chiar incep sa le considere sinonime? E penibil sa vorbesti patetic? cu patos? cu determinare? E penibil sa iti sustii opinia atunci cand crezi ca ai dreptate?

Acum trebuie sa fii cool ? Sa fii rece? Sa fii indiferent? Sa “ti se rupa” (cum spun multi)?

Ce e rau in faptul ca ai o opinie clar formata, ca ai o coloana vertebrala si nu esti o molusca insipida care se da dupa cum bate vantul?

Aceasta este nedumerirea de astazi. Mai am si altele, dar incerc sa le includ in posturi separate pt ca sunt pe teme foarte variate, majoritatea fara absolut nici o legatura intre ele. Pentru aceastea am creat o noua categorie: ask de rabbi asa ca pe toate le veti gasi acolo pe masura ce imi voi gasi si eu timpul sa le scriu. Pana atunci ma duc sa ma morometizez (a.k.a. sa-mi termen referatul despre morometii)

Patetic? Penibil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus