O lume fara viitor

Oare cine si-a dat seama pentru prima data ca exista sentimente? Sau mai bine zis, cine a avut intelepciunea sa le dea o definitie? De cand pana cand putem explica neintelesurile sufletului? Bine..stai putin cine a zis ca avem suflet si nu e doar o imaginatie a noastra?

Poate e la fel si cu Dumnezeu, poate ca oamenii nu sunt destul de stabili psihic si nu concep sa creada doar in ei…poate le este frica de tot ce inseamna necunoscut si pun asta pe seama LUI, ala de sus care ar trebui sa ne protejeze sau sa ne indrume pe drumul cel bun.

Cine s-a gandit ca trebuie sa fie fericire si tristete? Cine a fost primul care a gresit ceva fata de altcineva si s-a simtit atat de vinovat incat simtea ceva inexplicabil in interiorul sau? De ce trebuie sa ne ghidam in viata dupa minte si inima, oare Cel de sus nu s-a gandit ca suntem niste fiinte care au nevoie de ajutorul lui? De ce ne-a complicat atat?

De ce ne-a dat situatii in care mintea si inima sunt in conflict? Poate suntem doar un experiment nereusit, fara un scop precis, niste fiinte care nu stiu nimic decat sa iubeasca gandeasca in functie de ce vor ceilalti? Oare cat de tare ne-am abatut de pe drumul cel bun incat El nu ne mai zice nimic? …asta daca exista un EL.

Ne punem intrebari insa ne linistim repede, nimeni nu vine sa ne explice pe intelesul inimii , mintii noastre. Stim doar sa ne bucuram de placerile trupului si sa distrugem planeta care ne gazduieste sufletele pierdute (daca chiar le avem).

Ne judecam unii pe altii cu toate ca toti avem defecte insa ne place sa fim inaintea altora, ne place in interiorul intunecat sa vedem ca altii se simt mai prost decat noi pentru ca si noi ne-am simtit la fel de prost atunci.

Toti punem accent pe ideea de echilibru insa pe ascuns avem ganduri murdare despre ceilalti…suntem guvernati de invidie, ura si tristete. Dragostea deja nu mai inseamna nimic pentru unii. Pentru altii e doar un mit, iar cei care chiar cred in dragoste sunt calcati in picioare de ceilalti in speranta unei supuneri inconstiente in fata celor mari.

O lume fara viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus