Nu ma mai intereseaza de-acu… ?

In masina ratb cu care mergeam, aglomeratie. Eu eram chiar in dreptul usilor. Ajunge masina intr-o statie, se deschid usile, lumea coboara, urca, si in timpu asta, drept in fata mea observ pe trotuar langa un gard, un om intr-un trening si cu o basca, intins pe jos pe ciment. M-am concentrat putin sa-mi dau seama ce era cu el acolo, sau daca era vreun aurolac.. Nu parea aurolac, si era si suspecta treaba , pt ca parcul era chiar langa el, unde ar fi putut sa nu stea, cel putin pe ciment. Iar lumea care trecea pe langa el, avea o mica ezitare cand il vedea, dupa care insa isi continua drumul. Atunci am avut un mic impuls sa cobor, insa si eu am ezitat, pana cand s-au inchis usile. Atunci am inceput sa-mi zic ca se poate sa nu fi fost nimica, sau ca probabil era doar beat. Iar daca chiar este ceva cu el, il ajuta alta lume ..pana la urma. Si daca toata lumea gandeste ca mine, imi mai spun, sau daca nu se uita nimeni la el mai atent pana nu stiu cand?

Adevaru` e ca eram comod si incercam sa ma conving ca nu era prea rau treaba asta, si ca oricum nu o sa aiba urmari negative.Da` pana la urma mi-am bagat ceva in ea de comoditate, ca asa se intampla o gramada de nenorociri si suferinte, din indiferenta asta dupa care ne conducem.

Am coborat la urmatoarea statie, si am luat-o pe jos inapoi. Ajung, omu era tot acolo, lumea trecea in continuare pe langa el.. Mai ca-mi venea si mie sa trec pe langa el mai departe(iara), ca „sa fiu si eu in randu lumii”, fiindu-mi o jena de-asta prosteasca. Ma duc la el, omu nu misca, da` respira. Parea ca doarme, insa avea ochii intredeschisi. Nu era murdar ca un om al strazii, dar era mai sarac imbracat. Oricum, a picat varianta ca i s-a facut rau si a cazut pe jos. M-am uitat pe langa el, de vreo sticla de bautura, nimic. Am incercat sa vad daca se simte miros, la fel. L-am zgaltait putin, i-am zis mai tare, de mai multe ori, sa se ridice, l-am intrebat daca i-e rau.. nimic. Avea si o umflatura pe un pomete, ca un fel de tumefiere mai mare. Am zis ca poate tot o fi fost putin baut, s-a lovit cumva si a cazut.

Eu aveam abonamentu de la telefon blocat de neplatit, si-i zic la un nene pe care-l vad ca vine, daca are un tel si poate sa-mi dea sa sun ambulanta. Omu, din trecere imi face semn ca nu, si se grabeste in continuare. Ma mai uit putin prin jur, si vad o tanti tanara care se uita si ea, da nu stia ce sa faca. Ma duc la ea si o intreb de telefon. Ea, la fel, nu-i mergea, ca avea bateria terminata. Insa mi-a zis ca pot sa sun la 112, ca e gratuit la urgente. Sun, le spun locul, dureaza putin pana se lamuresc si spun ca o sa vina.

Dupa asta, doua femei din piata, si care vazusera toata treaba, imi spun ca „nu baiatu, n-are nimica, e beat, n-are pe un` sa doarma” . Le spun ca nu incerc eu sa-i gasesc casa, da` nu raspunde, nu se misca, nu miroase nici a bautura, pare si lovit. Dupa care cea mai tanara dintre ele, vine la el, si-l zgaltie si ea. Il zgaltie de cateva ori, tot nimica. Da` nu se opreste, ii zgaltie de mai multe ori si mai tare si pac, ridica omu capu`. Vezi baiatu ca n-avea nimica, imi mai spune si se grabeste spre masina din statie. Omu mi-a spus ca bause, si ca umflatura mare de pomet asa o are el si ii mai cade si iar ii creste. Ma rog, am mai vorbit putin cu el, am plecat si am dat telefon la urgente sa anulez cererea.

Si acuma ajungem la titlul postului. Adica ar trebui sa cred la ca lumea, care trecea pe langa, fara sa se opreasca vreun pic, facea mai bine, si ca nu ar trebui sa ma intereseze? Ca pana la urma asa e, am pierdut si timp, a fost si bataie de cap si pt mine si pt altii, pe ceva care s-a dovedit a fi chiar ce parea la prima vedere. Intr-adevar, dar daca nu era? Daca ar fi fost, un om beat, insa in coma alcoolica urata, sau chiar un om caruia sa i se fi facut rau de bolnav(si care n-ar fi fost nici prea ingrjit imbracat, sau bine), si toata lumea ar trece pe langa el fara sa-i dea atentie, ..si ar murii ?

Nu ma mai intereseaza de-acu… ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus