Muzica înseamnă cultură?

E o luptă în ultima vreme între interpreţii şi fanii diferitelor genuri de muzică. Toată lumea acuză pe toată lumea că promovează incultura. Dar dacă stăm un pic şi gândim , ce gen de muzică poate promova cultura?

Dar dacă citim , învăţăm ce trebuie şi cum trebuie , de ce trebuie să ne subculturalizeze muzica? Muzica trebuie luată ca un fenomen de relaxare , indiferent dacă îl ascultăm pe Guţă sau pe Ombladon.

Maneaua e luată drept muzică de prost gust ce promovează incultura. E adevărat că cei ce cântă sunt nişte analfabeţi , dar de ce să fie şi cel ce ascultă manele luat drept un incult? Ce Paraziţii provomează cultura când zic ca”sugi pula de ziua ta”? În niciun caz nu poţi să înjuri şi să te numeşti un mare om de cultură şi iteligenţă.

Cum nici muzica uşoară nu poate fi numită muzică ce cultivă cultura. Nu se înjură , nu se greşeşte gramatical (de obicei) , însă acele piţipoance ce se cred vedete nu pot să inspire cultură doar bâţâindu-se din toate şuncile.

Rockul e cel mai “sălbatic” gen muzical , pletele şi sticla de votcă caracterizează această muzică. Deci unde găsim cultură în rock?

Muzica clasică e singura muzică care are o doză de cultură , e cea care a rezist de sute de ani şi încă mai e apreciată , dar puţin ascultată. La un concert de muzică clasică nu mergi cu lanţurile de la gât la vedere , nu mergi cu tricoul până la genunchi sau cu fusta de 10 centimetrii şi nici cu sticla de votcă , ci mergi ca un adevărat om de cultură , la 4 ace ca un om respecat.

Până la urmă muzica e făcută pentru relaxare , uitarea pentru un moment a problemelor de zi cu zi , ca să ne cultivăm sunt alte metode.

Muzica înseamnă cultură?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus