„Lectie” parsiva

Ma intorceam azi de la munca, cu 102-u (ratb), care era aglomerat. Oamenii fiind aproape lipiti unii de altii.
Cu spatele eram si io lipit de alti oameni, dar cu fata eram lipit de doua scaune, pe care stateau, un om mai pe la 60 de ani si un copil de 8,10 ani.

Nenea avea pe cap o basca de la calsberg, in care ma uitam direct de sus, pt ca eram aproape deasupra lor. Iar in mana avea o cutie de bere, el fiind, pe cale de consecinta, cam beat.
Si-i povestea nepotului lui de toate; ce-i trecea prin cap. Iar baiatul asculta uitandu-se tot timpul in fata.
Prima oara ii spune ca pe vremea lui, Rusii erau la putere si ca n-aveai voie sa vorbesti decat in rusa.. Si ca acuma cine-i la putere? Basescu! Si ce face Basescu? un cacat face Basescu! Pai ce e acuma? Ca bei o bere.. liber! Nu(adica nu asta e important).. ci sa aiba el bani in buzunar!, si loveste cu palma de mai multe ori peste acesta.
Mai tace putin, se uita pe geam, se intoarce la copil si-i spune:
„Uite nepoate, vezi oamenii aia din parc care stau pe banci? N-au ce sa manance, de aia au iesit afara! Da` le e rusine sa iasa pe strazi sa faca greva!” 
Era un parculet cat o gradina de bloc amenajat si renovat de Negoita(primar sector 3, si e bun, e primu de care zic asta), si pe banci, erau locatari de acolo care iesisera seara la taclale, parinti si bunici, cu copii.

Oricum, si inainte sa cobor, ma uit mai atent la ce tinea copilul in brate, de-i venea aproape pana sub barbie. Era o geanta neagra(cu care merge omu la munca). Si era a lu` bunica-su, ca a lui n-avea cum. Bunica-su in mana, nu tinea decat cutia de bere.
Deci omu asta, avea nepotul „dat pe mana”, copil de altfel, si dupa ce ca bea in prezenta lui, i-a mai pus si geanta in brate. El nemaiavand alta treaba decat sa-si tina berea si sa se planga.
Mos egoist!

„Lectie” parsiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus