Învăţământul încotro?

În ultimul timp în ţară se petrec multe evenimente neplăcute în şcoli şi licee. Dar a cui e vina? Toţi profesorii şi oamenii în vârstă dau vina numai pe tineret , zicând că e mult prea libertin şi că tinerii fac doar ce vor.

Şcoala e o problemă în România în primul rând din cauza profesorilor. Prea puţini dintre ei sunt pe placul elevilor şi invers.

1.Puţini profesori ştiu să fie severi când e cazul şi de “gaşcă” când trebuie , iar aceştia reuşesc să îi atragă de partea lor pe elevi. Dacă fiecare profesor ar fi de acest gen cu siguranţă orele vor decurge într-o atmosferă ideală pentru învăţare. Chiar şi cei mai neascultători elevi vor fi atraşi de ore şi nu doar că vor fi prezenţi ci vor şi înţelege ceea ce predă profesorul.

2.Sunt acei profesori care lasă elevii mult prea liberi în timpul orelor şi ca urmare au de pierdut ambele tabere , profesorii pe deoparte pentru că nu vor mai reuşi să stăpânească elevii şi nu vor reuşi să îi facă atenţi la ore , iar elevii îşi vor face de cap , făcându-se din oră o adevărată harababură. Când vine vorba de note , toţi vor avea 9 şi 10 şi de aici mai e un pas spre absenteismul uriaş al elevilor.

3.Ultimul fel de profesorii sunt aceia care încearcă să facă din ora lor , o oră de armată. Nimeni nu are voie să mişte , să nu întoarcă capul şi dacă încearcă cineva să îi încalce ordinele efectul se va vedea în nota din catalog , de obicei un 2. Fiind tot timpul sub presiune , elevii nu au drag de ora respectivă şi bineînţeles că vor absenta în masă şi notele vor fi mici. Dar dacă cineva îi atrage atenţia acelui profesor , el nici nu stă la discuţii , cu siguranţă el are dreptate din punctul lui de vedere , chiar dacă e total greşit.

Dar pentru că nu doar profesorii sunt de vină pentru nivelul slab al învăţământului din România , cu siguranţă voi mai scrie încă două articole pe această temă , în unul voi expune problema elevilor , iar în celălalt voi scrie despre greşelile la nivel înalt , despre miniştrii care vor să se remarce prin ceva , schimbând legea învăţământului după placul fiecăruia.

Ca de sfârşit , o povestioară cu personajele principale un profesor şi un elev , acela fiind eu 😀

Pentru că profesorul e de specializare inginer electronist , iar el trebuie să ne predea un modul despre calculatoare , în timpul orelor şi el şi noi elevii avem alte treburi.

Profesorul pentru că obişnuise ca în fiecare an să participe la un simpozion cu invenţii în domeniul electronicii şi în acest an a participat. Până aici nimic suspect. Acum urmează ceva ce nici până în ziua de azi nu înţeleg.

Merg în faţa clasei , la catedră , acolo îşi are el locul de muncă , stau , privesc ce face el acolo şi întreb:

-Asta-i invenţia?

Profesorul indignat răspunde:
-Eşti un nesimţit , pleacă de aici!

Eu gură mare ce am şi ne înţelegând supărarea profesorului rămân pe loc. Colegii mei încep să se amuze , iar un coleg care e co-autor a invenţiei sau ce o fi acel lucru , zice:

-E un dispozitiv de afişare.

Eu ca să fac o glumă , fără itenţia de-a-l supăra pe profesor , zic:

-Şi cred că afişează pierderile crizei economice.

Colegii gustă gluma , numai profesorul nu , zicând:

-Afişează vreo 6 neuroni ce îţi lipsesc ţie.

Eu mare drac şi neacceptând să fiu luat în râs nici măcar de către un profesor , zic:

-Dar tot e bine că mai rămân ceva neuroni , mă descurc cu ce am.

Profesorul supărat foc , mă ameniţă:

-Am să te rezolv eu pe tine , dar nu acum că sunt ocupat.

Norocul meu sau a profesorului e că s-a sunat şi deşi au mai fost ore , am mai dat ochii cu el , niciodată nu mi-a vorbit şi ca să îmi dau seama că el e mai nesimţit ca mine nici măcar nu răspunde la salut.

Numa’ bine până data viitoare!

Învăţământul încotro?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus