In seara asta mi s-a confirmat o teorie mai veche

Teoria e una foarte simpla. Nu exista nu pot/n-am timp/n-am ce face. Toate astea se traduc de fapt prin alte lucruri sunt mai importante pt mine. Nu vreau sa fiu gresit inteleasa. Fiecare are dreptul sa isi stabileasca propriile prioritati.

Problema apare atunci cand tu sustii ca ceva e in topul prioritatilor, dar comportamentul demonstreaza in mod sistematic ca nu e asa.

Dar sa ne intoarcem la alegeri. Duminica trecuta, la prezentarea candidatilor, Mirela a spus un lucru foarte inteligent care suna cam asa: “Toata lumea se plange ca intalnirea nu e reprezentativa -sau ca alegerile nu vor fi reprezentative- pt ca e foarte putina lume prezenta. Pai tocmai ca e. Cei care sunt prezenti -atitia cati sunt- sunt de fapt cei interesati “

Si sunt perfect de acord. A inceput sa mi se para cel putin ridicola scuza : “dar pe mine nu m-a anuntat nimeni”. Asta in contextul in care era afisat peste tot, s-au trimis scrisori acasa si asa mai departe. Pai si cam ce ati vrea? Sa vina cineva sa va ia de manuta? Sa va faca un desen? Daca nu veniti pe la comunitate si nu va interesati ce-ati vrea? (si culmea e ca nu ma refer la oamenii in varsta care intr-adevar intampina dificultati in a se deplasa si nu ma refer doar la intalnirea de duminica trecuta)

Poate ca am devenit eu prea obisnuita cu atitudinea de tip Ovidiu ( adica un minim de informatii si mai deprate te descurci cum poti). Nu e bine nici asa. Dar nici sa ai impresia ca esti buricul universului si ca toti cei din jur trebuie sa-si concentreze eforturile sa te tine pe tine permanent la curent cu orice se intampla sau se modifica, fara macar sa aiba de unde sa stie ca esti interesat de asa ceva. Vrei asa? Minunat! Angajeaza-ti o secretara.

Si ca sa incerc sa ma intorc totusi din nou la alegeri. Fiecare doarme cum isi asterne si votul de duminica o sa spuna multe. Se va vedea ce vrea de fapt comunitatea asta. Astept cu nerabdare rezultatele si sper sa nu fiu dezamagita. Foarte probabil ca o sa fiu. Nu sunt atat de optimista sa cred ca vor fi alesi toti cei pe care mi i-as dori. Totusi e o persoana care ar trebui nu doar sa castige, ci sa castige cu un scor zdrobitor.

Daca nu va fi asa o sa-mi pun intrebari serioase despre valorile si algoritmul de alegere al membrilor comunitatii. Daca – reducand la absurd- acea persoana, nu doar ca nu va fi aleasa la o diferenta zdrobitoare, dar nu va fi aleasa deloc inseamna ca aceasta comunitate nu ce merita starea deplorabila in care a ajuns, dar e inca mult prea bine fata de cum ar merita

In seara asta mi s-a confirmat o teorie mai veche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus