..Fu prima carte

m-a lepsuit un copilkoma, ca cica:”Ai citit si tu vreo carte vreodata?Zi-o repede pe prima ca sa te cred!”

Pai.. cam asa e, n-am citit io prea multe; vreo trei patru maxim, cu tot cu abecedaru, pe care nici p-ala nu l-am cithit pe toat.
INSA cand eram mic, pana prin clasa a sasea chiar, citeam povesti de-astea de adormit copii, ca n-aveam voie cu somnifere atunci.. Si citeam cu Ali Baba, arabesti.. cu Isus, sau cu Isus cand era copil.. nu mai stiu exact.

Intr-o zi.. Intr-o zi oarecare; deci o oarecare zi.. vine la mine maica-mea si zice ca sa citesc ceva. iau io cartea, ma uit la cuprins sa ma uit ce povesti are, si.. si nu erau! adica erau, adica de fapt doar „era”, ca numai una era. Si-i zic lu maica-mea: „aa, pai prea lunga, n-am io timp de ea. am nevasta, copii de crescut, nu stau io sa citesc 400 si ceva de pagini”, ca parca atatea avea. maica-mea zice ca:”ba n-ai!”. „A, da.. n-am! Da trebuie sa ma joc”, zic io. Si maica-mea ca cica dupa ce termin cartea. Io: „nu frate, ma asteapta oamenii, trebuie sa plec; incep desenele animate chestii, nu vezi ca-i ora doua?” Dupa aia si taica-miu parca vine si-mi zice frumos ca: „da tata, trebuie sa citesti si tu cartea asta”. Si ca sa nu-l fac sa-mi spuna si altfel, zic ca bine; parca..

Si am citit „Vanatorul de cerbi”. Marfa carte, cu indieni, mohicani.. chiar cu ultimul mohican.

lepsuiesc si io mai departe pe un gog kaizer, da` el e lache si n-o sa faca, asa ca trecem mai departe.. si zicem de omu far`de nick.. si de adi de la valc`, pardon calarasu.. si pe nea „de ce” daca ma baga-n seama, ca sa-mi mai creasca si mie putin traficu in o zi macar. a, da.. si pe sevyor, neuronu,Q, hobbitul, maria barbu si dom`profesor.

sa va vad acuma care raspundeti la lepsuiala asta; ca sa vad care n-ati citit si voi o carte sau care ati fost precoce in literatura erotica si de bufet(nu stiu ce inseamna asta) a lui unchiu`

..Fu prima carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus