fata pasare

chestie auzita pe tvr1
si anume la garantat 100%.

Era un nene in varsta, cu paru alb si cu barba mare, mi se pare pictor. Care povestea ca el, pana la 15 a fugit de multe ori de acasa, si odata cu circul. Iar acolo era un numar cu „fata pasare”. O fata care se nascuse fara maini normale, in loc de care avea niste membre asemanatoare unor bete.

Tatal ei o aducea si o punea intinsa pe o masa, si taia servetele albe in forma de aripi, pe care le lasa sa cada pe langa ea. Se termina numarul, si taica-su se ducea cu banii luati de la oameni, sa bea cate ceva. Nenea pictorul atunci venea, se punea cu spatele langa masa, si ea i se urca in spate, tindu-se de gatul lui cu „betele” acelea. De acolo, o ducea unde statea ea. Intr-un vagon, impartit in doua jumatati, din care ea statea intr-una. Dupa care, el mai pleca, pe malu Oltului, ca sa mai fumeze.

Cand se intorcea, ea il intreba rautaciuoasa si il strunea:”Unde ai fost? Ce ai facut?”. Iar el ii spunea ca fost pe malu oltului, a fumat, s-a mai gandit. „Dar cum e acolo? Cum arata?”, il inteba ea.
Deci, a spus nenea pictoru, ea nu stia „cum e”; nu stia decat jumatatea de vagon in care statea si masa aceea.
Si atunci, ne intreaba el in continuare, care mai sunt dramele noastre?

fata pasare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus