Din duşmani , prieteni

Titlul e bun , are legătură cu ceea ce voi scrie eu în acest articol deşi în zilele noastre pare absurd.

Prietenii sunt acei oameni care ne sunt (ar trebui) alături la bine şi la greu. Duşmanii sunt acei oameni care ne vor răul , care ne vorbesc pe la spate , care în orice moment ne pot ataca , fizic sau verbal.

Sunt duşmani , se ceartă , se înjură , se lovesc sau poate chiar se omoară , în cel mai sigur caz , unu dintre ei moare. Dar sunt şi cazuri fericite , cazuri rare dar totuşi întâlnite.

Ce cazuri? Acelea când duşmănia dintre persoane este tranformată într-una de prietenie , o prietenie adevărată. Ai fost certat multă vreme cu o persoană , nu îţi vorbeai când te întâlneai cu ea , sau poate vă înjuraţi şi alte lucruri ce ţin de spectacolul mediatic.

Dar după un timp v-aţi săturat să vă certaţi tot timpul , în momentul în care vă întâlneaţi simţeaţi că nu mai există acea ură de altădată. Acum lucrurile se ameliorau , duşmănia uşor dar sigur e lăsată uitării , se înfiripă un alt sentiment , nu al iubirii , ci al prieteniei. Dar nu orice prietenie , ci una din aia strânsă în care vă ajutaţi reciproc , mergeţi împreună la o bere , la un necaz vă ajutaţi unul pe celălalt , răul unuia dintre voi e şi răul celuilalt , binele la fel.

Duşmănia ce exista odată între voi acum e dată uitării , aţi simţit că e o greşeală să vă urâţi. Distanţa dintre voi era nefirească , astfel aţi ajuns cei mai buni prieteni. Aţi iertat , aţi uitat , acum sunteţi fericiţi.

Ştiu că ceea ce v-am zis se întâmplă foarte rar , dar se întâmplă. Şi într-adevăr , o prietenie e mult mai frumoasă şi trainică după ce între cei 2 a fost o duşmănie la fel de înverşunată.

Numai bine , prietene!

Din duşmani , prieteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus