De ce nu se poate face performanta in scolile noastre?

Am observat astazi ca sunt in ultimul an de liceu…

Ar trebui sa o iau de la inceput? de pe clasa I sau mai bine trec direct la prezent, pentru ca in clasele primare am fost mai multi dintre noi ambitiosi, fie ca am vrut, fie ca nu am vrut, apoi deja parca prin generala a aparut concurenta, iar intr-un mediu unde exista concurenta sunt de parere ca exista si performanta, dar incet, incet apar dezamagirile, cand vezi adevarata fata a sistemului din invatamantul romanesc!

Nu am fost un elev doar de nota 10, de fapt cred ca o singura data am prins locul I in generala, dar stiu ca daca gandeam altfel inca de mic eram la un alt nivel de cunostiinte si eram de mult plecat de pe aici; dar din pacate nu a fost sa fie, am ramas, nu m-am ambitionat niciodata prea tare si acum imi pare rau, dar incerc sa recuperez pe alte cai;

Putini profesori avem pe catedrele scolii care pot sa duca o munca de profesor, si care pot sa pregateasca niste elevi, acum pe a XII-a nu mai il apreciez deloc pe profesorul acela care ne-a lasat sa plecam acasa de la ora lui, daca era un om cu respect fata de noi, ne tinea acolo(de fapt cred ca ramanea cine vroia) si ne povestea materia sa, eu unul am ajuns la concluzia prin care din orice poti invata cate ceva!

Ajunsesem sa nu stim din ce vom da bacul anul acesta, eram pe muchie de cutit, singura optiune biologia, de ce? pentru ca avem parte de o profesoara care stie sa isi predea materia, iar daca ai de gand sa dai bacul la materia ei, apai atunci ai face bine sa si inveti, pentru ca ea depune o munca extraordinara, fiind in clasa de matematica – informatica, am avut o singura ora pe saptamana de biologie, iar acum cu dansa ne intalnim zilnic, chiar si cate doua ore pe zi(ai zice ca urmeaza sa dam la medicina 😀 ), ne preda ce nu ne-a fost predat la o ora pe saptamana si am inceput sa rezolvam posibilele subiecte de bac, iar modul dansei de a preda si de a explica pe desene iti da posibilitatea sa pleci inca de la scoala cu 3/4 din lectie invatata(deci acasa aproape ca iti ramane doar sa treci in revista).

De ce nu sunt toti profesori la fel?! pentru ca in Romania se merge pe principiul lasa-ma sa te las, cui ii pasa atata timp cat banii pe orele alea la care te lasa sa pleci acasa, sau pur si simplu nu faci mai nimic, oricum ii ia?
Multi profesori noi, iesiti de pe bancile facultati, ei cedeaza adesea in momentul in care incearca sa ne intre sub piele doar din simplul fapt ca suntem apropiati in varste, sincer tind a crede ca noi profesori ar trebui sa treaca mai intai de toate, printr-un curs intens de pregatire la o ferma de animale, pentru ca elevi din ziua de azi sunt o teroare, iar ca sa stapanesti un efectiv de 30 de capete iti trebuie niste nervi de fier si multa rabdare;

Vrei performanta in scolile din Romania?! dai afara profesori ineficienti, mergi cu profesori capabili, transezi printre elevi, dar intai de toate le acorzi o sansa, prea putini copii din ziua de azi mai au tragere pentru carte, deci astazi trebuie imbunatatite orele de predare, trebuie sa il faci pe elev sa inteleaga la ce o sa il ajute materia respectiva si nu in ultimul rand trebuie ca profesorul sa aiba un sarm aparte, incat sa te duci cu placere la ora sa, nu sa fi mereu crispat ca iarasi o sa urle aiurea profesorul si tu o sa pleci tot fara sa intelegi ceva.
De retinut e ca in Romania, mai exact in scolile noastre inca nu se poate face performanta atata timp cat avem mai multi profesori incapabili si prea putini capabili, care isi doresc cu tarie sa schimbe ceva in invatamantul romanesc!

De ce nu se poate face performanta in scolile noastre?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus