Cine sunt eu?

Iarasi am fost rascolit de putinele amintiri pe care le mai pastrez, amintiri de o zi, insa cu care as putea scrie o carte, amintiri de o privire, dar indeajuns de multe amintiri incat sa imi povestesc propria mea poveste, dar totusi m-am pierdut, pentru ca am ajuns sa ma intreb: cine sunt eu?

Am luat cartea de identitate in mana, e tiparita recent, privesc poza, o persoana mult prea serioasa, pare mai matura, pare batrana, eu sa fiu acea persoana? Imi este atribuit un cod, de fapt in lumea asta oriunde as merge ma identific cu un sir de numere, ciudat, nume, prenume, tata, mama, domiciliul… date inutile, nu scrie in cartea de identitate: cine sunt eu?

Si daca ies pe strada, iar un copil ma-ntreaba: cine sunt eu?; atunci eu ce ii voi raspunde? Mi-am pierdut personalitatea, o persoana draga s-a inchis in propria lume si imi e asa greu sa ajung la ea, nu pot sa o scot din propria temnita, uneori cred ca e pierduta definitiv, alteori sunt de parerea ca lumea sa e scutul cu care se apara impotriva tuturor nedreptatilor care o inconjoara, dar as fi vrut sa fiu langa ea, sau cel putin sa fi stiut sa o pastrez cand a fost ea langa mine, sau cel putin sa o pot face sa rada, probabil atunci stiam cine sunt eu! Pentru ca eu as fi putut fi unicul om care ii dadea sens vietii ei, dar am pierdut, nu am fost, nu sunt, deci nu stiu cine sunt eu, inca sunt pierdut…

Fug ca disperatu, cad in bratele altcuiva apoi mereu ma reintorc in gand la ea, nu mai am nici o carare in viata toate sunt in ceata pentru mine, daca e sa ma intrebi cine sunt eu si ce voi face maine, nu voi sti raspunsul.
Sa ma inchid si eu in spatele unui zid de beton? Sa mor un enigmatic? Si inca cati au impresia ca ma cunosc, dar eu sunt de parere ca inca pot surprinde; mai am o sansa sa fiu apreciat pentru ceva, sa fiu codul indescifrabil, lacatul fara cheie, mai pot eu oare?

Cine sunt eu? Asta trebuia sa imi fie prima intrebare cand am venit pe lume, dar daca ma minteau?! Probabil asa a fost sa fie, a fost lasat sa ma descopar singur, dar daca nu pot de unul singur? Orice barbat are nevoie de o femeie, nu ma indoiesc de asta, dar daca cea care putea sa fie a mea, s-a inchis pentru totdeauna intr-o lume in care nu poti patrunde? Atunci as putea ramane un anonim si pentru mine, pentru ca nici eu nu stiu cine sunt.
Ingeri, demoni, oameni…
NU STIU NICI EU CINE SUNT SI CE VREAU DE LA VIATA! INTUNERIC…

Cine sunt eu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus