Ce sa faci cand esti dezamagit?

De ceva timp cred ca mi s-a pus o pata pe creier. Nu conteaza despre ce e vorba. Cine trebuie sa stie stie si cine nu oricum nu o sa afle. Problema nu e pata propriu-zisa. Fiecare cu piticii lui sau cum se mai spune unii au pasarele, altii stoluri intregi.

Ideea e ca in contextul acestei pete pe creier de care va ziceam am inceput sa descopar lucruri destul de suparatoare. De exemplu ca oamenii pe care ii credeam loiali, nu stiu ce inseamna loialitatea, iar cei cu care discut despre asta si cica ma inteleg se pare ca au impresia ca “persoanele de fata se exclud”. Sau ca atunci cand e vorba de ele regulile sunt altele.

Deci pe scurt sunt dezamagita de cateva persoane si oricat de mult am incercat sa gasesc o rezolvare nu a prea functionat. Am trecut si prin perioada “hai sa las eu de la mine”, chiar si de partea cu “ma supar si-mi iau jucariile si nu mai vorbesc cu voi”. Am ajuns la o concluzie mult mai rezonabila si aparent mult mai de dorit: nu mai am niciun fel de asteptari. E totusi destul de trist. Probabil ca in scurt timp o sa-mi treaca. O sa fie ca orice suparare. A trecut si gata, o sa si uit. Dar diferenta fata de toate celelalte tipuri de suparari va fi aceea ca niciodata nu va mai fi cum a fost.

Dirigul meu obisnuia sa ne avertizeze cand faceam tampenii sau eram neascultatori sau nu invatam sau alte chestii de genul asta pe care le fac elevii in liceu : atunci cand dezamagesti pe cineva nu mai pori schimba asta, nu o mai stergi niciodata si nimic nu mai e ca inainte.

Nu o sa ma bazez pe acel proverb arab care spune ca Daca un prieten te dezamageste o data e vina lui, daca te dezamageste si a doua oara e vina ta ca i-ai permis sa-ti mai fie prieten. O sa adopt ideea dirigului si intr-un fel cred ca e mai trist, dar deja nu mai depinde de mine. O sa fim in continuare prietene, dar nu o sa mai fie niciodata cum era.

Ce sa faci cand esti dezamagit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus