Atestat de stat -Infractor

Ma uitam astazi la stiri, si aud de un nene care se intoarce acasa, si gaseste pe altu la el in casa, care se uita la televizor si bea o bere. Pt un moment a ramas surprins, iar intrusul n-a reactionat violent. Asa ca proprietarul a sunat la politie si amandoi au asteptat linistiti pana a sosit.

Dupa ce l-au incatusat si arestat pe infractor, au aflat despre el ca are 30 de ani si ca vreo 12 ani din ei, sunt de puscarie. Deci daca e sa facem o socoteala, am vedea ca de pe la 18 ani, de cand era pusti adica, omu tot a facut puscarie, pt fapte asemanatoare s-a spus. Insa chestia e ca anii nu i-a facut consecutiv, a facut cateva sentinte de mai multi ani. Ceea ce inseamna ca a inceput sa mearga prin puscarii chiar mai de devreme de 18 ani, sau prin scoli de corectie cat a fost minor.

Adica de cand era un adolescent, care se stie ce e de capu lor, omu n-a facut nimica, de genu scoala etc. Sau de fapt a facut, s-a specializat la puscarie in furat. La 12 ani de puscarie si de „studiu”, sigur a ajuns sa aiba parafa de expert. Cateodata cu ghinion, adevarat, insa „parafa” o are.

Io acuma nu tin partea infractorilor si nici nu sustin ideea ca nu ar trebui pedepsiti, insa nu stiu cat de mult respecta legea si cei care o aplica. Pt ca stiu sigur ca se poate ajunge ca un acuzat sa stea si mai multi ani incarcerat, inainte macar de a fi judecat. Ani, care din cate stiu, nu i se scad in nici un fel din pedeapsa ulterioara. Asta in cazul in care este gasit vinovat zic, pt ca daca nu e gasit asa, pur si simplu ii arata usa si ii zic „Pa! hai mai repede”.. dupa doi ani de puscarie nejustificata. Intr-adevar, si in strainatatea civilizata am inteles ca se asteapta pana se judeca un caz, insa nu se ajunge la asa perioade aberante; si ca oricum, ce se face pana atunci, se scad din sentinta.

Dar ca sa revenim la caz, individul a dat dovada ca a reusit sa-si pastreze omenia, nedevind un animal, cand n-a reactionat in nici un fel violent, si a asteptat linistit sa vina politia sa-l aresteze; dupa ce de-abea iesise din inchisoare. Si asta e ceva de respectat zic eu, pt ca inchisoarea, din ce am mai auzit, are darul sa te faca animal. Sa nu mai iti pese de nimeni si sa nu mai ai repsect pt nimic, deci sa fii in stare de orice. Insa infractorul nostru, si-a asumat responsabilitatea si si-a acceptat fara opunere, pedeapsa.

Cand a fost intrebat de reporter de ce a facut-o, a spus simplu, ca sa-si cumpere de imbracat si de incaltat, si a aratat papucii rupti din picioare. La intrebarea daca regreta, a spus senin: „Regret, si ma gandesc la urmatoarea„. Asta cand va iesi din nou din inchisoare, peste 5,10 ani cel putin.

La urma urmei, asta e tot ce stie sa faca. Statul nu l-a pregatit pt altceva.

Atestat de stat -Infractor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus