Abuzuri, Musamalizari, Acuze false

Se intampla de cand lumea, si se vor intampla tot timpul. Dintre care numai o mica, o foarte mica parte vor iesi in final la iveala, si in unele cazuri, prea tarziu.
Si foarte multa lume le face, de la cele cotidiene si nu asa importante(dar care, tocmai prin ce reprezinta capata importanta), pana la cele mai grave, care au ca rezultat ceva final si iremediabil, ca viata unui om pierduta, sau a mai multora, fizic sau psihic, moral.
Toate fiind facute de noi, oamenii, chiar si de cei care nu ne gandim acum ca am putea sa facem ceva mai grav in sensu asta. Insa tot ce este necesar pt asta, este un pic de putere(de orice fel, pt ca nici forma unui abuz nu are limita), si un pic de timp pt ca orgoliul sa creasca impreuna cu ea. Si atat.

Dupa care, celui de sub tine ii este frica sa aibe idei diferite, pt a nu simti pe pielea lui puterea pe care o ai, si la randul lui ajungand sa faca abuzuri catre cei mai de jos.. care se supun, de frica, si pt ca mecanismu este prea mare deja, pt ca unul singur sa-l poata schimba; si n-au nici incredere unul in altu, fiindu-le frica sa nu fie trasi la raspundere. Pana cand la un moment dat, ca o epidemie, care n-a fost oprita la timp, acopera toata societatea. Intr-o directie sau alta. Comunism, nazism, fascism, totalitarism, puritanism, etc..
Iar o situatie ca asta, nu se va schimba decat atunci cand ii va ajunge fiecaruia cutitul la os, si nu vor mai avea de ales.. decat sa-l riste sa fie zdrobit opunandu-se. Aceasta concesinta fiind fiind de altfel cea mai probabila. Dar a doua generatie, mostenind toate suferintele, poate va reusi. Si daca ea va reusi, urmatoarea dupa ea, va uita..

Insa pana la asemenea niveluri, continua sa misune mici abuzuri izolate, oriunde exista mai mult de un om, si oriunde exista putere de orice fel. Puterea il schimba pe om. Poate unele din aceste milioane, miliarde, de „mici” abuzuri care se intampla peste tot, va fi urmatoarea „mare”. Pt ca atunci cand este doborat principiul de corectitudine, abuzul este instalat. Si se va intinde si va creste, odata cu puterea.

Nimeni nu este imun la treaba asta, chiar daca acum cineva nu gandeste asa; Puterea il schimba pe om, in sensul ca ii da senzatia ca este corect ce face si ca are dreptul..
Doar introspectia si autoanalizarea cat de deasa, pot depista anumite porniri si fapte gresite pe care le-am facut. Urmeaza ca noi sa regretam. Pt ca numai daca regretam, nu vom persista in acea greaseala.

Abuzuri, Musamalizari, Acuze false

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus