A venit Pastele! A trecut Pastele!

Da cam asta a fost, gata cu sarbatori pascale (dupa cum tot am auzit), gata cu iepurasi imprumutati pe termen nelimitat de prin vecini, gata cu oua vopsite in culori (majoritatea verzi si rosii)…a fost Pastele, s-a dus, la fel ca si Craciunul si alte sarbatori.

Surprinzator…sau nu, si anul asta am fost la slujba de inviere..cat sa inconjor biserica ..in principiu sa mai stau de vorba cu prietenii. De cand cu traditia asta, in fiecare an e cate un individ care se gaseste sa faca ceva incat sa incepem sa radem…involuntar desigur.

O data a fost un satean care de la prea mult entuziasm a inceput sa sarbatoreasca pastele inaintea tuturor cu niste “paharele de vin”..l-a sarbatorit in asa fel ca la inviere facea curse in jurul bisericii facand ca roadrunneru’ de pe Cartoon Network.

Anul asta nimic iesit din tipar, un alt consatean isi exersa talentul de cantaret impreuna cu ceilalti cand deodata toti s-au oprit, numai el cantand inca vreo 2-3 cuvinte cu voce de patriot… eh, e orasul meu.

Anul acesta au fost mai multi oameni, probabil ca vroiau sa caute solutia iesirii din criza dand ocoale bisericii…cine stie. Eu unul ma bucur ca am fost acasa si ca in fiecare an am avut parte de liniste, de vizite scurte pe la rude si de plimbari. Pastele e…o perioada de relaxare.

A venit Pastele! A trecut Pastele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus