8 martie

8 martie ziua femeii?

Cand io eram in scoala primara, donsoara invatatoare ma invata ca 8 martie este ziua mamei. Si ne punea sa facem felicitari cu dedicatii pentru mamele noastre. Acuma au venit magazine internationale care vor sa vanda, au zis intr-un an la radio ca 8 martie este ziua femeii..si gata, s–a schimbat; toata lumea brusc a inceput sa sufere de amnezie, si a uitat ca in urma cu an se numea ziua mamei. De ce? Pentru ca e convenabil, de ambele parti. Magazinele fac vanzare, si femeile primesc ce se vinde.

Da de ce sunt nesuferit, si ce problema am io daca primesc femeile in general cate-o felicitare? Sa primeasca,..da dupa ce fac un plod si se chinuie cu el, iar pe langa ce muncesc in mod normal sa mai aiba inca o munca de 24 sin 24, de mama. Si cand plodu ajunge in clasa a doua si stie sa scrie, sa vina acasa de la scoala cu o felicitare pentru maica-sa, pe care sa scrie “la multi ani, de ziua mamei”, ci nu de ziua femeii.

Sa mai zic la multi ani tuturor mamelor care au grija de un plod sau mai multi? Okay: La multi ani, de 8 martie!

ps: sa incercam sa folosim mai rar cuvintele “te iubesc”; asta numai ca sa nu-si piarda din semnificatie pentru atunci cand e adevarat.

8 martie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus