In pauzele luptei cu variantele am inceput sa ma gandesc destul de serios la ce vreau sa fac dupa ce termin cu Bac-ul… Pana de curand eram foarte decisa ca ASE – Management scrie pe mine, dar sunt pe cale sa ma razgandesc.
A inceput sa-mi sune bine si SNSPA. Probabil ca voi da la amandoua si pe urma… cum mi-o fi norocul. Desi situatia asta nu e chiar cea mai inteligenta avand in vedere ca pt admitere la ase trebuie sa mananc matematica pe paine , iar economie sa invat in stilul testelor grila, in timp ce la comunicare matematica iese din schema, dar la economie se vor da eseuri.
Daca e ca anul trecut 6 eseuri dintr-o lista de 100. Nu pare prea greu, nu-i asa? Dar ce te faci ca nu gasesti nicaieri bareme sau cerinte sau orice indrumare in ceea ce priveste continutul sau lungimea sau structura pe care ar trebui sa o aiba un astfel de eseu. O cerinta suna de exemplu cam asa: Definiti si prezentati caracteristicile nevoilor si bunurilor. Detaliati raportul nevoi-bunuri.
Pentru oricine stie o boaba de economie aceasta cerinta pare, la prima vedere, mai mult decat simpla. Dar de aici pornesc intrebarile. Cat de elaborata ar trebui sa fie aceasta prezentare? Cum ar trebui sa sune? Mai ales ca , din discutiile pe care le-am mai citit pe forumul facultatii, recitarea papagaliceasca a lectiei din manual nu e o idee deloc buna, din contra, se apreciaza originalitatea, paralelele cu alte situatii, idei, domenii etc. Ceea ce presupune un pic mai mult decat invatarea materiei.
Asta inseamna sa citesti si pe langa cate ceva. Ceea ce din nou nu pare greu, ci din contra necesar pt cineva care vrea sa urmeze o astfel de facultate. Dar cand ai de rezolvat 400 de variante pt bac (si nu usoare) si mai faci si cate o infuzie de matematica pt ase, timpul liber pt astfel de documentari tinde in mod ingrozitor (nu, nu spre zero – ar fi bine daca ar fi zero) tinde spre minus infinit. 🙁
Si atunci ce fac? Agat matematica de gard si mananc tratate de economie? Sau las balta economie si mananc matematica? Dar daca aleg sa lucrez pt una singura oricum nu am nicio garantie ca intru (a se citi ca intru la buget) si as putea sa am o mare dezamagire si sa ma intreb apoi ce ar fi fost daca o alegeam pe cealalta. Iar daca le aleg pe amandoua iar nu e bine, fiindca stand cu fundul in doua luntre (scuzati cuvantul “stand” 😉 ), voi acumula probabil mult mai putine informatii despre fiecare decat daca mi-as concentra eforturile doar pe una singura. Si atunci eu ce sa fac ? 🙁
AprozarNet – De serie urbana | Proudly powered by WordPress