chestie auzita pe tvr1
si anume la garantat 100%.

Era un nene in varsta, cu paru alb si cu barba mare, mi se pare pictor. Care povestea ca el, pana la 15 a fugit de multe ori de acasa, si odata cu circul. Iar acolo era un numar cu „fata pasare”. O fata care se nascuse fara maini normale, in loc de care avea niste membre asemanatoare unor bete.

Tatal ei o aducea si o punea intinsa pe o masa, si taia servetele albe in forma de aripi, pe care le lasa sa cada pe langa ea. Se termina numarul, si taica-su se ducea cu banii luati de la oameni, sa bea cate ceva. Nenea pictorul atunci venea, se punea cu spatele langa masa, si ea i se urca in spate, tindu-se de gatul lui cu „betele” acelea. De acolo, o ducea unde statea ea. Intr-un vagon, impartit in doua jumatati, din care ea statea intr-una. Dupa care, el mai pleca, pe malu Oltului, ca sa mai fumeze.

Cand se intorcea, ea il intreba rautaciuoasa si il strunea:”Unde ai fost? Ce ai facut?”. Iar el ii spunea ca fost pe malu oltului, a fumat, s-a mai gandit. „Dar cum e acolo? Cum arata?”, il inteba ea.
Deci, a spus nenea pictoru, ea nu stia „cum e”; nu stia decat jumatatea de vagon in care statea si masa aceea.
Si atunci, ne intreaba el in continuare, care mai sunt dramele noastre?